předchozí 1-1011-17 další
Oslavy 1. máje
autor: OV KSČM
zdroj: foto V. Větrovec
1. KVĚTNA 2015 od 14.00 hodin na Škroupově náměstí v České Lípě.
Arogance ČSSD
autor: v.Bilický
zdroj: VO CO DE

To je pohled do soudní síně okresního soudu v České Lípě, "STAROSTA RALSKA"  ČSSD neprojevil ani trochu pokory před soudní stolicí, jeho arogance vychází z jeho ega. Nikdy nikým z občanů nevolený představitel města, vždy se vyškrábal na svou pozici nějakým komplotem. Z toho vyplývá, také jeho obžalování z nadměrného utrácení peněz z městské kasy. Byl jsem jako znalec u desítek soudních jednání, ať pro obhajobu nebo pro obžalobu nikdy jsem neviděl obžalovaného se chovat tak suverénně a pohrdající soudem. I Kajínek seděl se svěšenou hlavou a nejen on i někteří, což dostali jen pokutu. Někdy jsem měl pocit jako bych sledoval "norimberský proces",  arogance s gesty založených rukou a vyplazování jazyku jako pětiletý fakan na přísedící veřejnost a potažmo Vás všechny.

Celý obsah soudního jednání přináší  článek v "Činnost našich organizací"

Pod horou Ralsko vykvetl třešňový sad
autor: V.Bilický

Jak si stojí naše strana po volbách v okrese Česká Lípa.

V českolipském okrese jsme získali 23 mandátů ve 13 obcích a městech. Nikde to však nebude stačit k tomu, abychom mohli bez potíží prosadit své volební programy, abychom uspokojili své voliče. Jen na nás bude, jaký tlak vyvineme v opozicích proti nekonstruktivním návrhům koalic. Byli jsme zvoleni, abychom bojovali proti korupci, protekci, konexím a rozhodnutím „v zákulisí“ dnešních koalic vytvořených mnohde bez tváře, jen pro svou vlastní politickou moc a bez ohledu, zda jejich strany stojí napravo či nalevo uvnitř struktur politické moci. Společně s lidmi a pro lidi to musíme dokázat.

Hovoři 18 letý Jaroslav Šlechta z Turnova
autor: F. Chot

V sobotu 25. května 2013 se v sídle Ústředního výboru KSČM v Praze konala Politicko ideová konference Komunistické strany Čech a Moravy. Její uspořádání bylo naplněním úkolu, uloženého Libereckým VIII. sjezdem strany. Z Libereckého kraje se zúčastnili ss. František Pešek – místopředseda KV KSČM, František Chot – člen VV KV KSČM, Lukáš Čížek – předseda OV KSČM Semily a člen VV KV a také Jaroslav Šlechta – nový a mladý člen strany.

3, setkání
autor: OV KSČM

Okresní výbor Komunistické strany Čech a Moravy

Klub zastupitelů města Česká Lípa zvolených na kandidátní listině KSČM

Vás zvou na

4. setkání zastupitelů

zvolených na KL KSČM, rozšířené o členy výborů a komisí měst a obcí a členy volebních komisí
autor: Výkonný výbor OV KSČM Česká Lípa

Prvním prezidentem České republiky, zvoleným v přímé volbě občany, se stal po druhém kole voleb Miloš Zeman - středolevý kandidát.

Oproti výsledkům prvního kola zvítězil tentokrát i v celém Libereckém kraji. Podstatně se na tom podílely volební výsledky v okrese Česká Lípa, kde získal o 9 006 hlasů více než K. Schwarzenberg, a vynahradily tak mírné ztráty ve zbývajících třech okresech kraje. Miloš Zeman zvítězil ve 49 z 57 obcí a měst okresu Česká Lípa, v jedné obci získali oba kandidáti stejný počet hlasů.

PhDr. Hana Maierová (SLK), náměstkyně hejtmana Libereckého kraje pro oblast cestovního ruchu, památkové péče a kultury, spolu se zastupitelem Františkem Chotem (KSČM) v doprovodu vedoucího odboru KPPaCR M. Nechvíleho, vedli ve středu 16. ledna 2013 jednání s Ing. Zdeňkem Vitáčkem, ředitelem, a Bc. Janou Fridrichovou, náměstkyní ředitele Vlastivědného muzea a galerie v České Lípě. Tato instituce je příspěvkovou organizací libereckého kraje.
předchozí 1-1011-17 další