ODMÍTÁME PŘEPISOVÁNÍ HISTORIE!

23. 6. 2020

Dnes Vlastivědný spolek Českolipska chystal připomínku odsunu Němců. My - Okresní výbor KSČM v České Lípě jsme přišli připomenout, proč byli Němci odsunuti. S transparenty jsme připomenuli, kolik lidí zde zavradžili, či proč si spolek nepřipomíná i vyhnání Čechů z pohraničí v letech 1938 - 1939. Přes 30 členů KSČM se sešlo na protimanifestaci přímo na akci Vlastivědného spolku. VŽDY BUDEME BRÁNIT VÝSLEDKY DRUHÉ SVĚTOVÉ VÁLKY! VŽDY BUDEME BOJOVAT PROTI FAŠISMU! Nejvíce nás pobavila reakce pana místostarosty Brože (ANO 2011), který když nás viděl, obrátil rychle směr zpátky na radnici a akce se nezúčastnil.
Akce se účastnili - předseda OV KSČM Václav Větrovec, krajský zastupitel Jan Dvořák, místopředsedové OV KSČM Jan Koros a Josef Jirák. Dále tajemník KV KSČM František Chot, či členové z jiných okresů jako Jaroslav Houha (Semily), Mája Hanischová (Most), či OV KSČM v Děčíně. Též se účastnil místopředseda Národní rady Klubu českého pohraničí Cincibus Zbyněk a mnoho dalších členů a sympatizantů KSČM.