KSČM Česká LípaČinnost základních organizací

KSČM

70 let vítězství ve Velké vlastenecké válce

Souhlasíme (13.4.2015) 21. Základní organizace KSČM podporuje protest prvního místopředsedy Státní dumy národnostního výboru, frakce komunistické strany Ruské federace Valerije Rashkina,

který se staví proti rozhodnutí moskevských úředníků, kteří znemožnili vstup na vítěznou přehlídku veteránů, bez zvláštního pozvání.  "Bez pozvání - je to opravdu škoda, a políček do tváře těm, kteří položili své životy a zdraví za naši budoucnost. Přehlídka vítězství - to je jejich svátek v první řadě, spíše než teatrální představení, pořádané pro zahraniční diplomaty a ruské úředníky. Veteráni mají sedět v první řadě - přesto, že vlevo je tak málo místa, mělo by to stačit pro všechny.  Moskevské úřady se chystají odchytit a izolovat veterány bezprostředně na nádražích a umístit je během oslav v některých hotelích a zdravotních zařízeních. To děsí mysl ", - řekl a jehož slova jsou uvedena v Regions.ru.

autor: Václav Bilický
zdroj: Regions.ru.