Z krajské konference strany

Krajská konference KSČM (7.2.2016)      V úterý 2. února 2016 byla odpoledne zahájena v restauraci Střední odborné školy gastronomie a služeb v Liberci - Králově Háji, Krajská konference KSČM. V úvodu přítomní, po hymně České republiky, minutou ticha uctili památku nedávno zesnulého významného činitele KSČM a evropské levice Miloslava Ransdorfa a také těch soudružek a soudruhů z našeho kraje, kteří nás od poslední konference opustili.

přdsednictvo

s.Mackovík

Krajský zastupitel Mloš Tita
s. Jan DvořákŠárka Kalvová, radní z RalskaVedoucím kandidátem pro volby krajského zastupitelstva Libereckého kraje byl zvolen s. Bc. Stanislav Mackovík, stávající poslanec Parlamentu. Druhé místo zaujal Ing. Miloš Tita, současný krajský zastupitel a starosta města Ralska (BPP) a vedoucí trojku doplnila s. Pavlína Hrabálková, předsedkyně OV KSČM Jablonec n/N. Dalším zástupcem Českolipska je na 4. místě s. Jan Dvořák, nynější zastupitel kraje a města Zákupy. Na osmém místě je Mgr. Šárka Kalvová, zastupitelka a radní města Ralska (BPP).

Mezi 31 delegáty bylo i osm zástupců Českolipské okresní stranické organizace. Jako hosté byli přizvání kandidáti do různých funkcí, především pak ti, které předchozí okresní konference navrhly na kandidátku KSČM pro krajské volby na podzim letošního roku. Celkem se konference zúčastnilo více než 60 pozvaných.Vzácnými čestnými hosty pak byli: místopředseda Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR a předseda ÚV KSČM soudruh Vojtěch Filip, místopředseda strany soudruh Jiří Dolejš a předseda Ústřední rozhodčí komise soudruh Zdeněk Levý.Vedoucím kandidátem pro volby krajského zastupitelstva Libereckého kraje byl zvolen s. Bc. Stanislav Mackovík, stávající poslanec Parlamentu. Druhé místo zaujal Ing. Miloš Tita, současný krajský zastupitel a starosta města Ralska (BPP) a vedoucí trojku doplnila s. Pavlína Hrabálková, předsedkyně OV KSČM Jablonec n/N. Dalším zástupcem Českolipska je na 4. místě s. Jan Dvořák, nynější zastupitel kraje a města Zákupy. Na osmém místě je Mgr. Šárka Kalvová, zastupitelka a radní města Ralska (BPP).Protože v Liberci a nejbližším okolí proběhnou také volby do Senátu ve volebním obvodu č. 34, navrhli delegáti UV KSČM kandidáta s. Jaroslava Havelku.

Vedle diskuse na aktuální vnitrostranická i celospolečenská témata, do které se aktivně zapojili soudruzi Filip a Dolejš, byly hlavním úkolem konference volby. Předsedkyní KV KSČM byla opětovně zvolena Dana Lysáková (Liberec), která byla rovněž navržena na členku VV ÚV KSČM. Konference potvrdila celkem dvanáct členů Krajského výboru (po třech z každého okresu kraje) tak, jak je zvolily okresní konference. Českolipský okres zastupují soudruzi Oldřich Baťka, František Chot a Václav Větrovec. Předsedou Krajské revizní komise byl zvolen Vladimír Folprecht a předsedou Krajské rozhodčí komise Jaroslav Havelka (oba Liberec).Vedoucím kandidátem pro volby krajského zastupitelstva Libereckého kraje byl zvolen s. Bc. Stanislav Mackovík, stávající poslanec Parlamentu. Druhé místo zaujal Ing. Miloš Tita, současný krajský zastupitel a starosta města Ralska (BPP) a vedoucí trojku doplnila s. Pavlína Hrabálková, předsedkyně OV KSČM Jablonec n/N. Dalším zástupcem Českolipska je na 4. místě s. Jan Dvořák, nynější zastupitel kraje a města Zákupy. Na osmém místě je Mgr. Šárka Kalvová, zastupitelka a radní města Ralska (BPP).Protože v Liberci a nejbližším okolí proběhnou také volby do Senátu ve volebním obvodu č. 34, navrhli delegáti UV KSČM kandidáta s. Jaroslava Havelku.
Konference byla zakončena, po přibližně sedmi hodinách jednání, schválením usnesení včetně výsledků voleb a Internacionálou.

František Chot

autor: František Chot zastupitel kraje, tajemník KV KSČM