Jednání okresní konference KSČM

delegáti (19.1.2016) Českolipští komunisté jednali

V sobotu 16. ledna 2016 se v restauraci Tankovka (Skleník) na Slovance v České Lípě sešli delegáti a hosté Okresní konference Komunistické strany Čech a Moravy - Českolipské okresní stranické organizace. Mezi hosty byli, mimo jiné, Ing. František Pešek, z Jablonce nad Nisou, místopředseda KV KSČM a předseda klubu krajských zastupitelů a PhDr. Věra Picková, členka OV KSČM Semily.

delegáti
Celkem 37 delegátů a 19 hostů od 9 hodin až do pozdního odpoledne hodnotilo dosavadní práci, diskutovalo o situaci ve straně a v celé společnosti, zvažovalo další cíle a úkoly pro nastávající období, které je významné jak konáním IX. sjezdu KSČM v květnu letošního roku, tak podzimními volbami Zastupitelstva Libereckého kraje. Proto byly nedílnou součástí jednání volby do vnitrostranických orgánů a funkcí, ale také návrhy pro vyšší orgány - krajskou konferenci a sjezd.

Předseda OV KSČM Václav Větrovec
Předsedou OV KSČM v České Lípě a členem ÚV KSČM za okresní organizaci byl v tajné volbě opětovně zvolen soudruh Václav
Větrovec z Kravař - Sezímek. Předsedou Okresní revizní komise byl zvolen s. Ing. Marián Vatrt (Ralsko) a předsedkyní Okresní rozhodčí komise s. Ing. Bohumila Ginzelová (Česká Lípa).

Bylo zvoleno dalších 18 členů okresního výboru tak, aby územně pokrývali okres a zastupovali své základní organizace. Jako zástupci naší okresní
pracovní předsednictvo
organizace v Libereckém Krajském výboru KSČM byli zvoleni soudruzi: RSDr. Oldřich
Baťka (Liberec, navržen rovněž na předsedu KV KSČM), František Chot (Ceská Lípa) a Václav Větrovec. Zvoleno bylo také osm delegátů Krajské konference KSČM, která proběhne počátkem února. Soudruzi Zbyněk Cincibus (Česká Lípa), František Chot a Václav Větrovec byli zvoleni delegáty IX. sjezdu KSČM.

Hosté
Pro krajské volby, jejichž konání předpokládáme na samém začátku měsíce října, byl jako vedoucí kandidát krajské konferenci doporučen Ing. Miloš
Tita (Ralsko, starosta města a dlouholetý krajský zastupitel, BPP), dále pak: RSDr. Oldřich Baťka, Václav Bilický (Ralsko), Jana Branišová (Ralsko), Zbyněk Cincibus (Česká Lípa), Lukáš Fuksa (Nový Bor), Jan Dvořák (Zákupy), Leoš Hamrský (Liberec), Věra Hrušková (Krompach), František Chot, Mgr. Šárka Kalvová (Ralsko), Ing. Jan Malec (Stráž pod Ralskem), Karel Nápravník (Žandov) a Václav Větrovec.

delegáti
Okresní konference projednala také materiály, předložené k diskusi na výročních členských schůzích, okresních a krajských konferencích a na sjezdu, schválené ÚV KSČM v loňském roce. Celkově bylo jednání konference, delegátů a hostů, bohaté, otevřené, kritické a jednotné v požadavku aktivizovat stranu, celou členskou základnu - každého člena - směrem k IX. sjezdu a ke krajským volbám, k volební kampani. Komunistická strana Čech a Moravy je jedinou, zásadně proti systémovou stranou, usilující o změnu vykořisťovatelského systému globálního kapitalismu - imperialismu. Komunisté budou usilovat o demokratickou společnost, budou pracovat pro lidi.

OV KSČM

autor: F.Chot